Skip to main content

Efter en første halvleg, hvor Viborg havde overtaget, og en anden halvleg, hvor det i dén grad var FCH der var i førersædet, kunne FCH tage hjem fra det midtjydske med en vigtigt og fortjent uafgjort resultat mod NordicBet Ligaens tophold.

De første ti minutters tid var meget lige, med to hold der lige skulle føle hinanden på tænderne. Det eneste der lignede chancer, var et FCH-frispark, der blev clearet ud af feltet, og en enkelt dyb bold, der fandt en fri Viborgspiller foran FCHs mål, men han var løbet i offside.

Men derefter var det hjemmeholdet, der bed sig fast i kampen. Viborg havde bolden meget, og sværmede om FCH-feltet, uden at det dog for alvor blev farligt. Men Helsingør havde svært ved at få spillet rykket op på Viborgs banehalvdel i denne fase af kampen.

Efterhånden fik FCH dog lidt bedre fast. Matheus var tæt på at komme alene afsted på en kontra, da bolden blev clearet ud af eget felt, men til allersidst fik den sidste Viborgrsvarer en frelsende fod på.

Men da uret nærmede sig de 25 minutter gik den ikke længere for FCH. Mikkel Agger slap forbi en tackling og stak i løb op af venstresiden. Agger trak ind i feltet og afsluttede fra en spids vinkel, og bolden strøg i mål. Skarpt kontraspil af Viborg.
1-0 Viborg FF

Minuttet efter fik FCH to gode muligheder på hjørnespark, da først Pascal Gregor med hovedet, og siden Nicolas Mortensen med et skud var tæt på, men ind ville bolden ikke.

Med 36 minutter spillet kom Viborgs Mikkel Knudsen afsted på højre kant. Han slog et skarpt, hårdt indlæg som Oliver Thychosen stod klar til at helflugte ind, men inde foran mål hev Viktor Anker en verdensklasseredning ud af ærmet, da han med en håndboldrefleks fik bokset bolden over mål, og holdt dermed Viborgs forspring nede på et enkelt mål frem mod pausen.

Lige inden pausen havde FC Helsingør to frispark omkring feltet, men igen var det svært for FCH’erne at blive farlige over for et solidt VFF-forsvar. Så pausestillingen var 1-0 til Viborg.

Det var FC Helsingør der startede anden halvleg klart bedst. Der var ikke spillet mere end et minut af anden halvleg, før det lykkedes FC Helsingør at blive farlige. Patrick Olsen trak fra venstre ind mod midten med bolden. Ude i højre side havde Lucas Haren sneget sig med frem, og Patrick Olsen lagde en aflevering skråt mod venstre mod sin frie medspiller, men en Viborgforsvarer havde lugtet lunten, og fik en frelsende fod på. Godt spil af de to FCH’ere.

På det efterfølgende hjørnespark var det tæt på, at Andreas Holm kunne få hovedet på, men bolden blev clearet ud af feltet. Her stod Mikkel Basse klar til at trykke af, men hans skud gik et stykke over.

Fem minutter senere fik Matheus bolden i venstre side af banen. Han trak helt til baglinjen, hvor han snød sin oppasser og gik mod feltet. Hans tværpasning endte efter lidt klumpspil til sidst hos Mikkel Basse, der sparkede hårdt og fladt mod venstre stolpe, men Viborgmålmand Jónsson var vågen, og fik labberne på. FCHs bedste mulighed indtil da.

To minutter senere fik FCH hjørnespark. Viborg havde svært ved at få bolden ud af feltet, og måtte i flere omgange afvise hovedstød og indlæg fra Helsingoranerne. Til sidst var det Matheus, der kunne dreje rundt med en mand på ryggen, og afslutte, men igen var Jónsson vågen og kom ned over bolden.

Efter en times tid kom Lucas Haren helt ned til baglinjen, efter endnu en fin aflevering fra Patrick Olsen. Haren slog et godt indlæg mod det lille felt, hvor Nicolas Mortensen kom op mellem to forsvarere, men han kunne ikke dirigere sit hovedstød mod mål, og bolden gik ud til målspark. Fin mulighed til FCH igen.

Fire minutter senere var Nicolas Mortensen igen tæt på. Mikkel Basse erobrede en bold på midten, og spillede Mortensen første gang. Han fandt Matheus på kanten af feltet, der headede videre til den fremstormende Mortensen. Inde i det lille felt kunne Mortensen dog ikke få afsluttet inden målmand Jónsson fik lukket bolden i sin favn.

Viborg fik derefter lukket lidt bedre ned, og selvom FC Helsingør havde meget af boldbesiddelsen, var det så som så med at spille sig til chancerne. Efter 75 minutter blev Mikkel Basse og Matheus skiftet ud til fordel for Ibrahim Samrawi og Douglas, i et forsøg på at få lagt det afgørende tryk på Viborg.

Det gav pote efter 82 minutters spil, da Samrawi trak op langs højre sidelinje. Her spillede han bagud til Gregor, der var gået med frem. Gregor fandt Lucas Haren, der trak ind i feltet, og afleverede på tværs til Patrick Olsen. Men feltet var overbefolket, og Olsen kunne ikke få sit skud forbi Viborgforsvaret, der gav hjørnespark. Det var som sædvanligt Christian ”TK” Køhler, der løb ud til dødbolden. Han slog et perfekt hjørnespark, og inde foran mål kom Pascal Gregor højest og headede bolden i mål. Simpelt og elegant.
1-1 FC Helsingør

Osama Akharraz blev også skiftet ind efter 84 minutter, og på kanten af overtiden afdriblede han to Viborgspillere, og trak mod feltet. Få meter uden for kridtstregen blev han nedlagt bagfra. ”TK” gik til bolden, men han kunne ikke få samme præcision i sit skud som han havde haft i sit målgivende hjørnespark, og bolden gik lige i muren.

Tiden løb ud for hjemmeholdet, uden at de for alvor kunne finde et modtræk, og så kunne FC Helsingørs spillere rejse hjem fra topholdets hjemmebane med et meget vigtigt point i bagagen.

FCH: Anker, Henriksen, Holm, Gregor, Bay, Christian “TK” Køhler, Basse (75’ Samrawi), Haren, Matheus (75’ Douglas), Mortensen (84’ Akharraz), Olsen