STADION

Indviet: 1. juli 1923

Tilskuerkapacitet: 5.500

Nyt Stadion 2019

Helsingør Stadion
Nordre Strandvej 11 A
3000 Helsingør

Indviet:
1. juli 1923

Tilskuerkapacitet:
Oprindeligt 4.500 (heraf 282 siddepladser). I forbindelse med FC Helsingørs oprykning til Alka Superligaen i sommeren 2017, fik klubben dispensation således hjemmekampene kunne spilles i Helsingør. Stadion blev udbygget med to ekstra tribuner og TV-faciliteter, samt ekstra salgsboder og toiletter på både ude- og hjemmebane.

Kapaciteten på stadion efter udvidelsen og dispensationen er 5500, heraf 532 siddepladser, og 1500 ståpladser på udebaneafsnittet.
Stadionrekorden blev sat 20.09. 2017, da FC København var på besøg og hele 5348 tilskuere var på stadion.

Parkering:
Der er to parkeringsområde ved indgangen til Helsingør Stadion. Der er ikke seperat presseparkering.

Billetsalg:
Der er billetsalg i den blå container, der står til venstre for indgangen, når man kommer af Blokhusvej. Der kan betales kontant, med kort, eller med mobilepay. Billetboden åbner en time før kampstart. Bemærk, at billetsalget lukker i pausen, og at der ikke bliver lukket tilskuere ind efter billetsalget lukker.

Billetpriser 18/19:
Voksne: 100,- inkl. gebyr i forsalg, og 120,- inkl. gebyr i billetboden på kampdage
Studerende og pensionister: 50,- i forsalg, inkl. gebyr, og 60,- inkl. gebyr i billetboden på kampdage
Børn: 20,- inkl. gebyr i forsalg, 25 inkl. gebyr i billetboden på kampdage.
Vi anbefaler at billetter købt i forsalg printes ud, da vores scannere ikke altid er gode venner med smartphones. Især ikke dem med revner i displayet.

Offenlig transport:
Med Kystbanen til Helsingør Station videre med Lokalbanen til Marienlyst St. (udebane) eller Højstrup Trinbræt (hjemmebane). Eller ved spadsértur gennem Helsingørs gamle by via Marienlyst Allé og -slotspark, eller via Sankt Anna Gade og videre op af Nordre Strandvej til nr. 11A (ca. 2 km).

Cykelparkering:
Ved tennisbanerne op mod indgangen til Helsingør Stadion.

Mad og drikke:
Helsingør Stadion byder på Superligaens bedste stadionpølser (fra Slagter Baagø), fadøl fra Wiibroe, sodavand, vand, popcorn og slik m.m.

Ordensreglement for Helsingør Stadion

Besøgende på Helsingør Stadion skal sikres en god oplevelse. Derfor skal de enkelte besøgende i deres optræden tage hensyn til de øvrige besøgende og arrangøren.

Besøgende skal på forlangende af vagterne lade sig kropsvisitere og fremvise indhold i tasker og lignende og kan nægtes adgang, såfremt pågældende er i besiddelse af ikke-tilladte effekter.

Det er ikke tilladt :

· At medbringe hunde.

· At medbringe mad- eller drikkevarer, der ikke er købt på Helsingør Stadion.

· At medbringe genstande, eksempelvis flasker, dåser, termokander eller andet, der kan anvendes som kasteskyts eller våben.

· At medbringe paraplyer

· At medbringe eller foretage afbrænding af romerlys, fyrværkeri eller andre pyrotekniske midler.

· At forrette sin nødtørft uden for toiletterne.

· At opsætte plakater, uddele brochurer, løbesedler eller lignende uden foregående tilladelse fra arrangøren.

· At fremkomme med racistiske, homofobiske e.l. tilråb til spillere, dommere eller publikum.

· At bære rygmærker eller andet, der kan skabe utryghed.

· At støtte synligt op om udebaneholdet, eller være iklædt trøjer og fanartikler fra udebaneholdet uden for det anviste udebaneafsnit.

· Ligeledes er det heller ikke tilladt at støtte op om hjemmebaneholdet på udebaneafsnittet, der som udgangspunkt er reserveret til
det besøgende holds fans, og dermed ikke er at regne som neutralt afsnit.

· Listen er ikke udtømmende.

Anvisninger fra vagter, kontrollører og servicemedarbejdere skal til enhver tid efterkommes.

Forbud og afgifter for overtrædelser :

· Det er forbudt at forcere hegnet omkring fodboldbanen eller på anden vis opnå adgang til fodboldbanen. Overtrædelse medfører en
afgift på 10.000 kr.

· Det er forbudt at besidde pyroteknik på stadion. Overtrædelse medfører en afgift på 5.000 kr.

· Det er forbudt at benytte pyroteknik på stadion. Overtrædelse medfører en afgift på 5.000 kr.

· Det er forbudt at kaste genstande på eller mod banen og/eller mod andre tilskuere. Overtrædelse medfører en afgift på 5.000 kr.

· Det er forbudt at forsøge på eller at tage ophold på stadion, for personer der er ramt af karantæne. Overtrædelse medfører en afgift
på 5.000 kr.

· Det er forbudt at besidde og/eller benytte maskering på stadion. Overtrædelse medfører en afgift på 5.000 kr.

Betaling af ovennævnte afgifter udelukker ikke anvendelse af øvrige sanktioner og retsforfølgelse.

For overtrædelser af ordensreglementet kan der udstedes karantæne fra Helsingør Stadion eller fra ethvert andet arrangement med tilknytning til FC Helsingør, uanset hvor arrangementet afvikles.

Helsingør Kommune og FC Helsingør

Indkørsel for spillerbusser fra gæstende hold

Busser med spillere og holdledere fra det gæstende hold skal køre ind af Blokhusvej, til venstre fra Nordre Strandvej, når man kommer inde fra byen. Spillerne skal gå det sidste stykke ind på stadion gennem hovedindgangen. Bussen kan parkeres på parkeringspladsen til højre for Tennishallen, op mod trinbrættet. Gæstende hold kan kontakte holdlederne, eller sikkerhedschef Michael Sprang via ms@fchelsingor.dk for koordination af ankomst.

PROJEKT: NYT STADION

Helsingør Kommune har vedtaget anlæggelsen af et spritnyt stadion på Gammel Hellebækvej ved siden af Helsingørhallen.

Stadion vil i første omgang opfylde 1. Divisionskravene, og kan derefter udbygges til et fuldt Superligastadion, når/hvis FCH rykker op. Byggeriet gik igang i sommeren 2018 og skal efter planerne stå færdigt i sommeren 2019.

Historie

Selvom der nok skal være nogle HIF’ere, der med et lettere ironisk tonefald kunne anslå Helsingør Stadion – med tilhørende trætribune – til at have stået siden foreningens fødsel i 1899, så varede det faktisk adskillige år, før HIF’s fodboldspillere kunne tage anlægget på Ndr. Strandvej i brug.

De første 24 år af foreningens tilværelse måtte man således tage til takke med forholdene på »Grønnehave«, der navnet til trods, absolut ikke var specielt idyllisk. »Grønnehave« – mellem Kronborg og Marienlyst – var dengang gammel havbund med skarpt strandsand og spredte totter af marehalm. Det lykkedes at få kommunens tilladelse til at jævne området og så lidt græs. Og selvom målene i starten blev pillet ned efter hver kamp, så var det faktisk her HIF spillede de første kampe i SBU’s nystiftede 1.Holdsturnering i efteråret 1902.

Desværre måtte HIF i foråret 1905 flytte banen, da Hornbækbanen havde ødelagt den gamle. Man fik dog skabt en ny i samme område, og i 1913 fik man så etableret et skur til materialer og omklædning – påmalet HIF’s navn!

Her boede man indtil 1923, hvor det nye anlæg på Nordre Strandvej stod klar. Der var naturligvis en vældig debat om dette byggeri, der “ødelagde den landskabelige skønhed langs strandvejen” – og i øvrigt var man nødt til at fælde et prægtigt birketræ…!

Søndag den 1. juli 1923 blev Helsingør Stadion – eller Sportspladsen som den hed i mange år – så indviet. Mere end 3000 mennesker så HIF spille venskabskamp mod Frem.

Den oprindelige stadionrekord blev sat i Pinsen 1972, hvor HIF mødte B.93 – begge hold i toppen af 3.Division Øst. Det officielle tilskuertal blev opgivet til 3500, men mange mener at adskillige flere var på plads.
Rekorden blev dog slået adskillige gange i i løbet af 2017, først i playoff-kampen mod Viborg FF om Superligaoprykningen, og igen den 20.09.2017, da FC København var på besøg og hele 5348 tilskuere var på stadion.

Mange gange er planerne om et nyt stadion ved Helsingørhallen blevet luftet – senest i prof-tiden i starten af 1990’erne. I 1999 gennemgik Helsingør Stadion imidlertid en større renovering, hvor omklædningsfaciliteterne under trætribunen blev kraftigt forbedret. Derudover blev de gamle bænkerader erstattet af nye plastsæder, og betontribunen fik også en en tiltrængt opfriskning i klubbens røde og blå farver.

Da det gamle stadion pga. pladsmangel ikke kan opgraderes til et fuldt Superligastadion, med kapacitet til 10.000 tilskuere, vedtog Helsingør byråd i 2016 at bygge et nyt stadion på Gammel Hellebækvej i forbindelse med Helsingørhallen. Første etape er et stadion der opfylder kravene til 1. Division, med en følgende 2. etape der er en udvidelse til Superligakapacitet. Det nye Helsingør Stadion’s 1. etape forventes at stå færdigt i 2019.