Skip to main content

Det endte med en sikker sejr til FC Helsingør, da førsteholdet lørdag eftermiddag spillede træningskamp mod NordicBet liga-holdet fra FC Roskilde, i en kamp hvor FCH stod for langt det meste offensivt, og hjemmeholdet som oftest måtte nøjes med at være farlige på kontraer.

Der var således kun spillet godt ti minutter, da FCH første gang kom foran. Dalton Wilkins startede inde på venstrekanten, og han førte bolden frem langs sidelinjen. Han fandt Carl Lange, der lå på den anden kant, men var trukket ind i banen i denne sekvens. Lange spillede ind foran til Chris Cortez, der afsluttede, men Roskildes målmand reddede.

På det efterfølgende hjørnespark sendte Anders Holst en millimeterpræcis bold til den bagerste stolpe, hvor en fri Nicolas Mortensen headede nedad uden chance for Roskildes målmand
0-1 FC Helsingør

Det var i det hele taget FCH der tog teten i kampens start, og kort efter målet havde en velspillende Carl Lange et godt forsøg udefra, der tog oversiden af overliggeren.

Det blev efterfulgt af skudforsøg fra Daniel Norouzi og Nicolas Mortensen, hvor især sidstnævnte på en friløber tvang Roskildes målmand til en god redning.

Men efter en halv times spil bed Roskilde alligevel fra sig på deres velnok første chance i kampen. Et frispark blev taget en par meter uden for FCHs felt i højre side, og den flade, hårde dødbold strøg i lav højde gennem både venner og fjender i feltet og ved bagerste stolpe fik en Roskildespiller bugseret bolden i mål. Stik mod spil og chancer.
1-1 FC Roskilde

Målet tændte lidt op under hjemmeholdet, der havde deres bedste periode i kampen frem mod pausen, med et par nærgående kontraforsøg. Der var dog også en enkelt god mulighed til Nicolas Mortensen, der ikke fik dirigeret sit hovedstød på et fint indlæg fra Carl Lange nok nedad, og bolden gik over mål.

Efter pausen var det FCH, der igen satte tempoet, og efter lige over 50 minutters spil bragte Chris Cortez Helsingoranerne foran igen. Carl Lange havde bolden i fødderne i højresiden ud for Roskildefeltet, og trak forbi sin mand, og forsøgte at spille på tværs til Cortez. En Roskildeforsvarer kom først på bolden, men kunne kun cleare den halvvejs. Bolden røg ud til Cortez i venstre side af feltet, og amerikaneren sparkede et flot skud forbi målmanden og ind i det lange hjørne.
1-2 FC Helsingør

Da der var rundet en time skiftede begge hold en del ud, hvilket medførte en pudsig situation, da Daniel Norouzi gik ud over sidelinjen med hvad der lignede en skade. Thomas ”TK” Kristensen blev skiftet ind, men Norouzi var ikke med på den indskiftning, og kom på banen igen fra den modsatte side. I en to-tre minutter kunne FC Helsingør således spille med 12 mand på banen, inden dommerteamet opdagede misæren, og FCH kunne skifte ud. Det var dog ikke Norouzi der gik af banen, men Dalton Wilkins, samtidigt med at FC Helsingør skiftede det meste af holdet.

Det var dog først i det 70. minut, at FCH kunne udbygge føringen. Norouzi fandt Frederik Bay med en præcis aflevering ude på venstrekanten. Bay trak ind i banen og afleverede tilbage til Norouzi, hvorefter venstrebacken blev nedlagt. Uheldigvis for Roskilde var Bay nået ind i feltet, og dommeren fløjtede for straffespark. Det tog Anders Holst sig af, og selvom målmanden havde foden på, kunne han ikke stoppe skuddet.
1-3 FC Helsingør

De mange udskiftninger gav en lidt mere rodet kamp, uden at Roskilde dog blev meget farligere af den grund. Lige inden slutfløjtet kunne indskiftede Teddy Bergqvist sætte det sidste søm i kisten, da han i to omgange fik sparket bolden i kassen, efter at Roskilde forsømte at cleare et indlæg fra Carl Lange ordentligt.
1-4 FC Helsingør

Mere skete der ikke, før dommeren fløjtede af efter 89(!) minutters spil, og FCH kunne notere sig en meget sikker og velspillet 4-1 sejr over FC Roskilde, på det fine træningsanlæg i Domkirkebyen.

FCH: C. Petersen, R. Olsen (J. Henriksen), A. Holm, HC “Kritte” Bonnesen(N. Hansen), F. Bay (Wilkins (indskiftet igen, da Bay måtte gå ud efter et slag), C. Lange, D. Norouzi, A. Holst (E. Just), D. Wilkins (”TK” Kristensen), N. Mortensen (J. Kjær), C. Cortez (T. Bergqvist)