Skip to main content

Det endte med et nederlag af de mere ærgerlige,da FC Helsingør onsdag aften løb ind i HB Køges kontrakniv, og tabte 0-2 på hjemmebanen i Helsingør.

Det var ellers FCH, der var bedst fra starten af første halvleg, og der var kun spillet seks minutter, da Jeppe Kjær kom til første store mulighed. En lang bold fra midten blev forlænget på et FCH-hoved, og fandt Kjær helt fri i feltet. Desværre var Jeppe Kjær kommet helt ud i siden, og måtte afslutte fra en spids vinkel, og bolden gik i sidenettet.

HB Køge lurede på kontraen, og i det tiende minut lykkedes de med det. En bold blev lagt i en flot bue fra venstre side og frem til Marius Elvius, der snød offsidefælden og løb direkte mod mål. Kevin Stuhr kom godt ud, og fik faktisk et knæ på bolden, men Elvius’ skud kom alligevel forbi og sejlede i mål ved den fjerne stolpe.
0-1 HB Køge

FC Helsingør forsøgte at lægge spillet længere frem, og kort efter scoringen kom Jeppe Kjær til skud igen. Jeppe kom igen afsted én-mod-én, og kom forbi sin mand og ind i banen. Kjær tog skuddet et par meters penge uden for feltet, men han overplacerede sin afslutning, der sejlede over mål.

Efter 17 minutter dumpede en bold ned for fødderne af Daniel Norouzi, da den blev clearet ud af feltet efter et FCH-hjørnespark. Norouzi afsluttede ind i klump af venner og fjender, men Oscar Snorre i HBK-målet så den hele vejen, og kunne gribe den ud.

FCH pressede godt på, og tre minutter senere var Kjær igen tæt på. Lucas Haren spillede en knivskarp stikning ind i feltet, der totalt snød HB Køge-forsvaret, og Jeppe Kjær stod alene med Snorre. Kjær skød efter det lange hjørne, men Snorre fik det yderste af neglene på med en fremragende refleksredning, og snød Kjær for scoringen.

Efter 25 minutters spil begyndte anfører Nikolaj Hansen at trække på benet, og kort efter var FC Helsingør tvunget til at skifte ham ud. Han blev erstattet af Frederik Bay.

FC Helsingør fortsatte med det højre pres, mens HB Køge lod sig nøjes med at lure på kontraen. Den kom efter 34 minutter, da en lang bold frem fangede en FCH-forsvarer på den forkerte fod, og sendte en HB Køge-angriber alene igennem. Kevin Stuhr kom ud af målet, og HBK-manden forsøgte at lobbe bolden over, men sendte sit skud langt over mål fra en ellers helt fri position. Kæmpe chance til HB Køge.

Kontraløbene fra HB Køge satte FCH under pres i denne fase, men bortset fra et langskud udefra, kom de ikke til det helt store. Men FC Helsingør boksede lidt med at få lagt spillet ordentligt frem, her hvor pausen nærmede sig.

Men i de sidste fem minutter af halvlegen fik hjemmeholdet alligevel vendt spillet, og lagt et godt pres omkring HB Køges mål. Lucas Haren lagde flere gode indlæg, men HBKs garderhøje forsvar fik afvist i flere omgange. Derfor var det kun et enkelt langskud fra Norouzi der blev sendt mod Snorre i HB Køges mål inden dommeren fløjtede 1. halvleg af.

FC Helsingør fortsatte fra starten af 2. halvleg som de slap i første. Et højt pres blev lagt på HB Køge, der stod dybt og tog imod. Det betød, at der var langt mellem mulighederne, og vi skulle helt hen til det 54. minut før nogle af holdene fik en mulighed. Det var Eli Just der kom i dybden i HB Køges felt, på en dyb stikning op gennem midten. Eli forsøgte skuddet, men blev blokeret i sidste øjeblik.

Vi havde rundet en time før HB Køge fik den første chance i 2. Halvleg. En misset aflevering på midten sendte dem afsted i en kontra, men fra kanten af feltet forivrede HB Køges angriber sig, og sendte skuddet et godt stykke forbi den fjerne stolpe.

Efter 70 minutter fik FC Helsingør deres hidtil største mulighed. David Boysen fandt Frederik Juul, der lagde en stikning lige i fødderne på indskiftede Teddy Bergqvist, der trak på tværs af feltet. Bergqvists skud blev blokeret, men dumpede lige ned for fødderne for Anders Holst, der kom helt fri i højre side af feltet. Men Holst forivrede sig, og sendte sit skud over mål. Kæmpe mulighed til veteranen.

Få minutter senere trak Frederik Bay med et godt raid ind fra venstre side et frispark halvanden meter uden for feltet. David Boysen gik til bolden, men desværre blev hans fine skud blokeret af en hårtot i muren, og gik lige over overliggeren.

Fem minutter senere fik Jeppe Kjær endnu en kæmpe chance. Elijah Just headede en lang bold videre til Kjær, der kom afsted med en enkelt HB Køge-forsvarer. Kjær forsøgte at komme fri af sin oppasser, men Assinki der agerede overfrakke, lod sig ikke ryste af, og fik til sidste tacklet på bolden, så Kjær sendte sin afslutning i sidenettet.

Men efter 77 minutters spil gjorde FCH det svært for sig selv at komme tilbage i kampen. Efter et par afleveringer frem og tilbage mellem forsvaret og Kevin Stuhr, kom veteranmålmanden til at lægge bolden lige frem i fødderne på HB Køges Noble Okello, der langt udefra vippede bolden over Stuhr og i mål.
0-2 HB Køge.

Og endnu værre blev det efter 81 minutter, da en HB Køge-spiller tog en aflevering fra Eli Just med hånden i feltet. Dommeren fløjtede for straffesparket, men Jeppe Kjærs straffeskud blev læst af Oscar Snorre, der tog bolden i favnen i venstre side af målet.

FC Helsingør forsøgte med alle midler af fremtvinge en reducering,  men tiden løb ubønhørligt ud for hjemmeholdet, og HB Køge forsvarede sig bravt. Derfor måtte FC Helsingør indkassere sæsonens første nederlag på hjemmebane i en kamp, hvor HB Køge kendte sin besøgelsestid.

FC Helsingør får mulighed for at rejse sig igen allerede på søndag, når vi på udebane møder FC Fredericia. Det er klokken 14.00, og kampen kan følges på Viaplay.dk

FCH: K. Ellegaard, P. Rejnhold, N. Hansen (28’ F. Bay), J. Henriksen, A. Holst, E. Just, F. Juul Christensen, D. Norouzi, L. Haren(57’ T. Bergqvist), C. Lange (57’ D. Boysen), J. Kjær